μενου

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΗΛΙΚΙΑ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΠΟΝΙΑΣ.

 ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΗΛΙΚΙΑ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ  
ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ  ΤΗΣ ΠΕΠΟΝΙΑΣ.

Συνολικά οι πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στο χωριό ήταν 197.Σύμφωνα πάντα με το Δημοτολόγιο του 1952 το πλείστον των προσφύγων της Πεπονιάς ήταν απο 1 έως 30 ετών ( το έτος 1922 ). Επίσης πάνω απο 50 ετών ήταν μόνο 5 άτομα , ενώ μεγάλος ήταν και ο αριθμός των παιδιών απο 1 μέχρι 10 ετών ( 44 ).
Στατιστικά οι περισσότεροι κάτοικοι του χωριού ήταν Ποντιακής καταγωγής απο την Τραπεζούντα (23)την Γκέτρσε(25),τα Ίμερα(2), την Πάφρα(2), την Ινέπολη(41) και την Οινόη(48),ενώ απο την Μικρά Ασία και ιδικότερα απο την Προύσα ήταν (8) . Οι υπόλοιποι (48) ήταν Ανατολικοθρακιότες απο το χωριό Νεοχώρι της Περίστασης.
Η  ΠΕΡΙΟΧΉ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΎΓΩΝ


Αναλυτικά  οι πρώτοι κάτοικοι της Πεπονιάς ,σύμφωνα με το Δημοτολόγιο του χωριού το οποίο συμπληρώθηκε για πρώτη φορά το 1952, καθώς και η καταγωγή των προσφύγων σύμφωνα με προφορικές μαρτυρίες των συγγενών τους, είναι η εξής:
 

1 σχόλιο:

  1. Πάρα πολύ καλή δουλειά. Μακάρι να είχαμε τόσο αναλυτικά στοιχεία για όλον τον προσφυγικό κόσμο που ήρθε στην Ελλάδα. Συγχαρητήρια σε όλους. Μαριάννα Κορομηλά, 26/6/2015

    ΑπάντησηΔιαγραφή